Μια αρμονική ανάμειξη των ποικιλιών Chardonnay (80%) και Semillon (20%), η οποία καταλήγει σε ένα πολύ διακριτικό αποτέλεσμα. Τα σταφύλια προέρχονται από του ιδιόκτητους αμπελώνες μας στις νότιες πλαγίες του Τροόδους. Ένα εξαιρετικό κρασί, με φρέσκα αρώματα τροπικών φρούτων, με πλούσια γεύση και αρμονική επίγευση. Ιδανικό για να συνοδεύει λευκό κρέας και ψάρια. Πίνεται στους 10 – 12ο C.
ΚΡΑΣΙΑ ΕTKO & OLYMPUS
Το οινοποιείο κάνει το ξεκίνημα του το 1844 και αποτελεί το πρώτο οινοποιείο του νησιού. Από τότε μέχρι και σήμερα η οικογένεια Χατζηπαύλου (6η γενιά σήμερα) ασχολείταιαποκλειστικά με την παραγωγή,εμπορία και εξαγωγή κρασιών.
Το 1992 η Ετκο δημιουργεί ένα δεύτερο οινοποιείο, το Όλυμπος στο Όμοδος με ιδιοκτήτους αμπελώνες τόσο από γηγενείς όσο και από ξένες ποικιλίες.
Σήμερα με την σμίκρυνση της καλλιέργειας αμπελιών , η Όλυμπος περιορίζεται στο να παράγει μικρές ποσότητες ποιοτικών κρασιών. Έχει δημιουργήσει τη σειρά Κτήμα Χατζηπαύλου, όπουχρησιμοποιεί αποκλειστικά σταφύλια από ιδιόκτητους αμπελώνες. Το οινοποιείο επενδύει στην παρακολούθηση των αμπελώνων του ολόχρονα από επιστήμονες ειδικευμένους στον τομέα. Έχει επίσης δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή και προβολή της Κουμανταρίας, το μοναδικό Κυπριακό κρασί με ονομασία προέλευσης.
Σήμερα συνεχίζοντας τη παράδοση, δημιουργήθηκε μία γκάμα που ικανοποιεί και τον πιο δύσκολο καταναλωτή, την ίδια όμως στιγμή δεν σταματά η προσπάθεια αναβάθμισης.