Headu Οι Πρώτοι Μου Αριθμοί Εκπαιδευτικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι 22182

SKU
10142
  10,00 €
Παράδοση σε 1-4 ημέρες
Αποστολή σε CYΥπολόγισε

Headu Εκπαιδευτικό Επιτραπέζιο

Παιχνίδι - οι Πρώτοι μου Αριθμοί

Το υλικό που περιέχεται στη συσκευασία είναι χρήσιμο για την εξοικείωση με τους αριθμούς, αναπτύσσοντας τόσο την αναγνώριση των αριθμών και των ποσοτήτων όσο και την ικανότητα κατάταξης και ταξινόμησης των αριθμών με προοδευτικό και επαναλαμβανόμενο τρόπο.

Σημείωση: οι διδακτικές δραστηριότητες και οι προτάσεις που ακολουθούν δεν αποτελούν δομημένο διδακτικό πρόγραμμα για την αριθμητική μάθηση. Κάθε γονέας ή εκπαιδευτικός, με βάση την ηλικία και το επίπεδο δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αναπτύσσουν τα παιδιά, μπορεί να αποφασίσει να προτείνει τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που προτείνονται κατά βούληση, επιλέγοντας εκείνα που θεωρεί τα πλέον κατάλληλα και κυρίως αφήνοντας στο παιδί μέγιστη αυτονομία και ελευθερία στο χειρισμό του παρεχόμενου διδακτικού υλικού.

ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ: ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Η πρώτη δραστηριότητα που συνιστάται είναι η εισαγωγή στις ποσότητες. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυθόρμητα τη διαφορά μεταξύ δύο ποσοτήτων, ειδικά όταν τους παρουσιάζουμε μια κάρτα με ένα μόνο στοιχείο, για παράδειγμα «καμηλοπάρδαλη» και τις κάρτες με περισσότερα στοιχεία (για παράδειγμα «τρεις γάτες» ή «τέσσερις σκύλοι»).

Αν τα παιδιά είναι μόλις άνω των 3 ετών, σας συνιστούμε να παρουσιάσετε πρώτα τις κάρτες με τα ζώα, λέγοντας δυνατά πόσα είναι και αναφέροντας την ποσότητα που αντιπροσωπεύεται, δείχνοντας με το δάχτυλό σας. Αφού παρατηρήσουμε διάφορες ποσότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με τα παιδιά, συγκρίνοντας δύο ποσότητες και να τα ρωτάμε ποιο είναι το σετ με περισσότερα στοιχεία και ποιο με τα λιγότερα.

Μπορείτε να επαναλάβετε τις ίδιες δραστηριότητες με τις κάρτες των χρωματιστών κύκλων, για να διευκολύνετε τις διαδικασίες. Μετά, μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά να συνδέσουν κάθε ποσότητα με τον αριθμό που την αντιπροσωπεύει: πρώτα συνδυάζοντας τις κάρτες με τα ζώα με τους αριθμούς και στη συνέχεια συνδυάζοντας τους αριθμούς, με τους αριθμούς που εκφράζονται με τους κύκλους.

Η δραστηριότητα αυτή διευκολύνεται και από την αναγνώριση των χρωμάτων με τα οποία παρουσιάζονται οι αριθμοί και οι ποσότητες και οι αυτο-διορθωτικοί σύνδεσμοι παζλ των κομματιών από χαρτόνι.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ

Όταν τα παιδιά εξοικιωθούν με την αντιστοιχία αριθμών και ποσοτήτων, τότε θα είναι πιο ουσιαστικό (και διασκεδαστικό) να αρχίσουν να μετράνε. Ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε τα θέματα των καρτών (ή τα χρωματιστά σύμβολα) δυνατά και, σε αντιστοιχία με το τελευταίο στοιχείο, ας συσχετίσουμε τον αριθμό που αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ποσότητα του σετ με τα παιδιά. Για παράδειγμα, επιλέξτε να μετρήσετε πόσα κουνάβια υπάρχουν.

Μετρήστε τα δείχνοντας με το δάχτυλοκαι λέγοντας πιο δυνατά κάθε φορά το όνομα του μαγαλύτερου αριθμού: «ένα, δύο, τρία, τέσσερα και... πέντε!». Μετά από μερικές φορές, το παιδί θα καταλάβει ότι, όταν κάποιος μετρά, η τελευταία λέξη έχει κάποια ιδιαιτερότητα: αντιπροσωπεύει μια αριθμητική ποσότητα ισοδύναμη με εκείνη ολόκληρου του συνόλου.

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια σε ένα τραπέζι και, για να γίνουν πιο συναρπαστικές οι δραστηριότητες, μπορούμε να καθοδηγήσουμε το παιχνίδι, κάνοντας προπαρασκευαστικές ερωτήσεις, όπως: «Πόσες είναι οι καμηλοπαρδάλεις;»«Πόσες αγελάδες υπάρχουν;», «Πόσες είναι οι γάτες;».

Επαναλαμβάνουμε και συνδέουμε τις ποσότητες, που αντιπροσωπεύονται από τελείες, με τους αριθμούς, κάνοντας τις ίδιες ερωτήσεις ( «Πόσες είναι οι πορτοκαλί μπάλες;», «Πόσες οι μαύρες μπάλες;», «Πόσες οι κόκκινες μπάλες;»).

Σταδιακά, παρουσιάζουμε όλες τις ποσότητες, διασφαλίζονταςότι τα παιδιά θα συναρμολογήσουν και θα στοιβάξουν τις ποσότητες και τους αριθμούς από το μικρότερο στο μεγαλύτερο. Το παιχνίδι μπορεί να χωριστεί σε δύο στάδια: πρώτα ζητάμε από τα παιδιά να συνδέσουν τις ποσότητες με τους αριθμούς από 1 έως 5, στη συνέχειατους αριθμούς 6 έως 9.

Ο γονέας ή ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να περιοριστεί σε μερικές απλές συστάσεις, χωρίς να παίρνει μέρος στις ενέργειες των παιδιών. Στο τέλος, μπορούμε να προσκαλέσουμε τα παιδιά να σκεφτούνότι με τη σύνδεση των αριθμών με τις ποσότητες, δημιουργούνται και αριθμητικά σύνολα. Τα παιδιά μπορούν να επαναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές αυτόνομα για να εδραιώσουν αυτές τις γνώσεις.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Αφού έχουν δημιουργηθεί τα αριθμητικά σύνολα (όπως στην εικόνα) μπορούμε επίσης να οργανώσουμε ένα μικρό μονοπάτι διαδρομής, χρησιμοποιώντάς τα ως πίνακα αριθμών.

Ας πάρουμε ένα ζάρι και κάποια πιόνια (όσοι είναι και οι παίκτες). Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια στην κάρτα νούμερο 1 και προσκαλούμε έναν από τους παίκτες να ρίξουν το ζάρι. Ο παίκτης θα μετακινήσει το πιόνι τόσα τετράγωνα όσακαι ο αριθμός που δείχνει το ζάρι.

Το παιχνίδι προχωράει δεξιόστροφα και ο παίκτης που φτάνει πρώτα στον αριθμό εννέα ακριβώς κερδίζει, αλλιώς επιστρέφει τόσα τετράγωνα όσα είναι τα παραπάνω βήματα. Αυτό το παιχνίδι αναπτύσσει την ικανότητα ανοδικής και καθοδικήςμέτρησης

Κατάλληλο για χρήση από παιδιά 3 έως και 6 ετών.

Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας Headu εδώ
Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες της Headu εδώ


Προειδοποιήσεις:

  • Για 3+ ετών.
  • Να χρησιμοποιείται υπό την επίβλεψη ενηλίκου.
0
Rating:
0% of 100
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό