Αυθεντική Συσκευή Τυλίγματος για Ντολμαδάκια και Λαχανοντολμάδες DOLMER - ΚΟΥΠΕΠΟΜΗΧΑΝΗ

SKU
8076
  9,90 €
Παράδοση σε 1-4 ημέρες
Αποστολή σε CYΥπολόγισε

Αυθεντική Συσκευή Τυλίγματος για Ντολμαδάκια και Λαχανοντολμάδες DOLMER - ΚΟΥΠΕΠΟΜΗΧΑΝΗ

Συσκευή Τυλίγματος για ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες, τυροπιτάκια, μπακλαβαδάκια και άλλα πολλά

Νέα επαναστατική συσκευή, για να τυλίγετε εύκολα και γρήγορα, ντολμαδάκια, σουτζουκάκια, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, μπακλαβαδάκια κ.ά.

ΚΟΥΠΕΠΟΜΗΧΑΝΗ- Γρηγορότερο τύλιγμα με καλύτερο ομοιόμορφο σχήμα!

ΠΡΟΣΟΧΗ στις φτηνές απομιμήσεις !


Συνταγή για Κουπέπια Άκης Πετρετζίκης

Συνταγή για Κουπέπια Άκης Πετρετζίκης - Skroutz.com.cy

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Βουτάμε τα κληματόφυλλα για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα.
Έπειτα, τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Σ’ ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς, τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  • Ακολούθως, προσθέτουμε τον κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ τελείως.
  • Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα, το ρύζι, τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει λίγο τα υγρά.
  • Μόλις γίνει ο κιμάς μας, προσθέτουμε τον μαϊντανό ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.


Για τη συναρμολόγηση

  • Στρώνουμε λίγα κληματόφυλλα στον πάτο ενός ταψιού για να μην κολλήσουν τα κουπέπια.
  • Παίρνουμε ένα-ένα τα γερά αμπελόφυλλα, τα βάζουμε με την ανάποδη πλευρά προς τα πάνω (αυτήν που δεν είναι γυαλιστερή), με την πλατιά πλευρά τους προς το μέρος μας και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους αν έχουν.
  • Ύστερα, βάζουμε στο πλατύ μέρος τους 1 κουταλιά γέμιση, φέρνουμε τα πλευρά του φύλλου από πάνω και τα τυλίγουμε σε κυλινδρικά ρολά.
  • Τα βάζουμε σε στρώσεις στην κατσαρόλα, το ένα σφικτά δίπλα στο άλλο.
  • Περιχύνουμε στα κουπέπια τον ζωμό τόσο ώστε να τα καλύπτει.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο C.
  • Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά.


Συστατικά Για τη συνταγή

  • 500 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 ντομάτα, ώριμη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ, πλυμένο και στραγγισμένο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα δυόσμο, ξερό
  • 1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε ζεστό νερό
  • κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι


0
Rating:
0% of 100
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό