Τι θα επωφεληθείς

 • €20 από €40 (Έκπτωση 50%) για 1 Ηλεκτρονικό Ζύγισμα Τροχών & Δωρεάν Άζωτο για τα Ελαστικά σας
 • €25 από €50 (Έκπτωση 50%) για 1 Μέτρημα Τιμονιού για Σταθερό & Ασφαλές Οδήγημα & Δωρεάν Άζωτο για τα Ελαστικά σας
 • €39 από €90 (Έκπτωση 57%) για 1 Ηλεκτρονικό Ζύγισμα Τροχών & Μέτρημα Τιμονιού αυτοκινήτου & Δωρεάν Άζωτο για τα Ελαστικά σας για σταθερό και ασφαλές αδήγημα, περισσότερα χιλιόμετρα ζωής ελαστικών, περισσότερη οικονομία στη βενζίνη και για να δώσετε στο αυτοκίνητό σας την απαιτούμενη συντήρηση που χρειάζεται από το Εξειδικευμένο Συνεργείο Αυτοκινήτων TOYΜΑΖΙΣ & ΥΙΟΣ ΛΤΔ στη Λευκωσία.


Ένα από τα πιο βασικά εξαρτήματα στο όχημα μας είναι τα ελαστικά. Ο τομέας των ελαστικών είναι πολύ μεγάλος, απαιτεί αρκετή τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία από τους τεχνικούς οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της επισκευής των ελαστικών, της ευθυγράμμισης (Μέτρημα Τιμονιού) του οχήματος και την ζυγοστάθμιση (Ηλεκτρονικό Ζύγισμα Τροχών) των τροχών.

Η ευθυγράμμιση (Μέτρημα Τιμονιού) σχετίζεται με τη ρύθμιση των γωνιών των τροχών του οχήματος, ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι τροχοί κινούνται σε σχέση με την γεωμετρική κεντρική γραμμή του οχήματος. Κάθε τροχός έχει το δικό του σύνολο στοιχείων δυναμικής (κάμπερ, κάστερ- θετική/αρνητική γωνία κλίσης σε κάθετο και οριζόντιο άξονα και κλίση δεξιά αριστερά σε οριζόντιο άξονα), αριθμοί που προσδιορίζονται από τον κατασκευαστή του εκάστοτε αυτοκινήτου. Είναι σημαντικό κάθε όχημα να έχει και τους 4 τροχούς του σωστά ευθυγραμμισμένους. Οι τροχοί που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι θα ανταποκριθούν αρνητικά στην φυσική κίνηση του αυτοκινήτου προκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητο και κούραση στον οδηγό.

- Πώς μπορώ να καταλάβω αν το αυτοκίνητο μου χρειάζεται Μέτρημα Τιμονιού;

Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα με το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητο σας παρουσιάζει πρόβλημα στην ευθυγράμμιση, είναι όταν κατά την κίνηση του σε ευθεία συγκλίνει ή αποκλίνει από αυτή (το όχημα "τραβάει" δεξιά ή αριστερά). Επίσης μπορεί να παρουσιάσει κακή αίσθηση του ελεγχου της κατεύθυνσης του οχήματος (το τιμόνι παρουσιάζει "κενά"). Όταν διαπιστώσετε αυτού του είδους προβλήματα στο αυτοκίνητο σας, το πιθανότερο είναι οι τροχοί σας να μην είναι ευθυγραμμισμένοι σωστά.

- Τι μπορεί να προκαλέσει στο αυτοκίνητο μου, σφάλμα στο σύστημα διεύθυνσης ( ευθυγράμμιση );

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που θα  προκαλέσει η κακή ευθυγράμμιση, είναι η ανομοιόμορφη ή και γρήγορη φθορά των ελαστικών σας. Επίσης το αίσθημα αστάθειας που προκαλεί το αυτοκίνητο κατα την κίνηση του, κυρίως σε υψηλές ταχύτητες, επηρρεάζει το γενικότερο έλεγχο κατα την οδήγηση, και κατ'επέκταση και την ασφάλεια σας.

Για να προλαμβάνεται οποιοδήποτε απο τα παραπάνω προβλήματα, είναι σημαντικό να γίνεται έλεγχος της ευθυγράμμισης του αυτοκινήτου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο, καθώς επίσης και μετά από κάθε εργασία που μπορεί  ενδεχομένως να προκαλέσει  "αλλαγή" της ευθυγράμμισης του οχήματος, (αλλαγή αμορτισέρ, ακρόμπαρα, κρεμαριέρα, ψαλίδια κτλ.)

Για να κατανοήσετε την έννοια της ζυγοστάθμισης (Ηλεκτρονικό Ζύγισμα Τροχών), θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε την έννοια της έλλειψης ισορροπίας ενός ελαστικού. Η σωστή ισορροπία ενός ελαστικού περιγράφει την ομοιόμορφη κατανομή της μάζας στο εσωτερικό του. Όταν το ελαστικό περιστρέφεται, τυχόν ασυμμετρίες της μάζας προκαλούν κλυδωνισμούς στον τροχό. Αυτοί οι κλυδωνισμοί μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην οδήγηση, που συνήθως γίνονται αντιληπτές σαν κατακόρυφες ή πλευρικές δονήσεις, ανάλογα με το είδος της ανισορροπίας που έχει ο τροχός. Τα μη ζυγοσταθμισμένα ελαστικά, με το τρέμουλο που προκαλούν, μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση του οδηγού αλλά και σε πρόωρη φθορά των ελαστικών και της ανάρτησης του αυτοκινήτου σας. Συνεπώς, η ζυγοστάθμιση τους θα πρέπει να ελέγχεται με την πρώτη ένδειξη δονήσεων, ενώ τα ελαστικά θα πρέπει να ζυγοσταθμίζονται τόσο κατά την τοποθέτησή τους στους τροχούς για πρώτη φορά, όσο και όταν αλλάζονται ή επισκευάζονται οι ζάντες ή όταν γίνεται κυκλική εναλλαγή τους στα πλαίσια ενός service.

Τι είναι λοιπόν πρακτικά η ζυγοστάθμιση και πως γίνεται;

Ουσιαστικά για να έχουμε έναν τέλειο ισορροπημένο τροχό θα πρέπει να τοποθετήσουμε βάρη πάνω στον τροχό. Πως επιλέγουμε όμως τα βάρη και σε ποιο σημείο της ζάντας τα τοποθετούμε; Εδώ έρχεται το μηχάνημα της ζυγοστάθμισης για να κάνει τη ζωή του τεχνίτη ευκολότερη…
Αποτελείται από έναν άξονα στον οποίο τοποθετείται ο τροχός, διάφορους κώνους για να «σφίξουν» οι τροχοί και τα διάφορα βάρη όπως και το προστατευτικό κάλυμμα το οποίο πρέπει πάντα να είναι κλειστό κατά την διάρκεια της περιστροφής του τροχού για λόγους ασφαλείας.

Πότε χρειαζόμαστε ζυγοστάθμιση;

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρεί ο οδηγός στο αυτοκίνητο του, είναι το τρίξιμο του τιμονιού όταν φτάνει τα 90 – 120 Km/h σε ευθεία χωρίς να επενεργεί καμία δύναμη στο πετάλι του φρένου. Τέλος όταν αλλάζουμε ελαστικά, πάντα πρέπει να γίνεται ζυγοστάθμιση.


TOYΜΑΖΙΣ & ΥΙΟΣ ΛΤΔ


Το 1960, ο Τουμαζής Πραστίτης άνοιξε ένα από τα πρώτα λίγα καταστήματα επιδιόρθωσης και πώλησης ελαστικών στη Λευκωσία. Δύσκολα τότε τα πράγματα, γιατί δεν υπήρχαν τα μηχανήματα που έχουμε σήμερα και έτσι συχνά συνέβαιναν ατυχήματα. Το 1970 ήταν ο πρώτος που είχε φέρει σύγχρονα μηχανήματα για τις αλλαγές ελαστικών.

Το 1986 δημιουργήθηκε η εταιρεία Τουμαζής & Υιός Λτδ, με υπεύθυνο τον Ζαχαρία Τουμαζή Πραστίτη, γιο του Τουμαζή Πραστίτη. Ο Ζ. Τουμαζή, μετά από ειδίκευση στη Γερμανία σχετικά με τις επιδιορθώσεις ελαστικών και μέτρημα τιμονιού, αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα καταστήματα ελαστικών στη Λευκωσία. Σήμερα το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με τα υψηλότερης τεχνολογίας μηχανήματα σε όλη την Κύπρο.

Το 2006 ο Ζαχαρίας Τουμαζή Πραστίτης εξελέγη Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πωλητών Ελαστικών, θέση την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία, με το εξειδικευμένο προσωπικό της και την εποπτεία του διευθυντή της, εξυπηρετεί και καθοδηγεί με ασφάλεια τους πελάτες της.

Επίσης, συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα γκαράζ αντιπροσωπιών αυτοκινήτων, από τα οποία και τυγχάνει μεγάλης εμπιστοσύνης.

Η εταιρεία Τουμαζής & Υιός Λτδ διαθέτει όλες τις μάρκες ελαστικών. Επίσης, αναλαμβάνει την παραλαβή των αυτοκινήτων των πελατών από την οικία ή την εργασία τους για καλύτερη εξυπηρέτηση. Επίσης διαθέτει στόλο αυτοκινήτων για μεταφορά των πελατών της.

Η πολύχρονη πείρα της εταιρείας αποτελεί την εγγύησή της προς την πολυπληθή πελατεία της!

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Συνεργάτης: TOYΜΑΖΙΣ & ΥΙΟΣ ΛΤΔ
Πόλη: Λευκωσία
Όροι:
Ημερομηνία λήξης κουπονιού: Ισχύει μέχρι και 2 μήνες από την ημερομηνία αγοράς του.
 • Η τιμή της προσφορά αυτής ισχύει μόνο με την αγορά κουπονιού από το Skroutz.com.cy
 • Μπορούν να αγοραστούν Απεριόριστα κουπόνια ανά χρήστη.
 • Το κάθε κουπόνι ισχύει για 1 Άτομο.
 • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00,  Σάββατο 08:00 - 13:00
 • Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο της επιχείρησης που θα λάβετε δωρεάν με SKROUTZ COUPON SMS. (Για να λάβετε δωρεάν SMS το κουπόνι σας απαιτείται να έχετε συμπληρώσει ορθά το κινητό σας τηλέφωνο στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας).
 • Με την αγορά του κουπονιού εξασφαλίζετε 10% στην οποιαδήποτε αγορά ελαστικών.
 • Με την αγορά της προσφοράς αυτής θα λάβετε ΑΜΕΣΑ το κουπόνι σας (Το κουπόνι θα το βρείτε πάνω δεξιά μέσα στο "Οι Παραγγελίες μου") επίσης θα λάβετε SKROUTZ COUPON SMS.
 • Το κουπόνι είναι απαραίτητο να εκτυπωθεί και να προσκομιστεί σε έντυπη μορφή στην επιχείρηση ή απλά δείχνοντας το SKROUTZ COUPON SMS.